In de tweede week van juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende twee dagen bestrijkingswerken uit op de Averbodesesteenweg/Herseltsebaan/ Blaubergsesteenweg (N212) in Averbode en Herselt. Op maandag 8 juni wordt er gewerkt tussen Averbode en Blauberg en op dinsdag 9 juni tussen Blauberg en Herselt. Deze werken zijn een laatste fase van het structureel onderhoud dat in het najaar van 2014 reeds plaatsvond op de N212. Het verkeer richting Herselt wordt omgeleid.

N212 in het nieuw
Vorig jaar werd een groot deel van het wegdek van de N212 tussen Averbode en Herselt vernieuwd omdat het in slechte staat was. Het wegdek vertoonde op verschillende plaatsen putten en scheuren. Ook de kruispunten met de N165 in Averbode en de Molenbergstraat in Herselt kregen toen een nieuwe laag asfalt. De bestrijkingswerken die nu gepland zijn, worden enkel uitgevoerd op oude stukken asfalt en niet op de nieuwe toplaag. De wegmarkeringen worden ongeveer twee weken later aangebracht. De nieuw aangebrachte bestrijkingslaag moet immers voldoende uitgehard en ingereden zijn.

Fasering en omleidingen
Op maandag 8 juni wordt er gewerkt op de Averbodesesteenweg/Herseltsebaan (N212) tussen Blauberg en Averbode vanaf het kruispunt met de Sparstraat tot aan het kruispunt met de N165. Op dinsdag 9 juni wordt er gewerkt op de Blaubergsesteenweg (N212) tussen Herselt en Blauberg op het stuk tussen de Molenbergstraat en de Goorbaan.

Tijdens de werken wordt éénrichtingsverkeer ingesteld op de N212. Het verkeer komende van Herselt richting Averbode kan steeds over de N212 rijden. Richting Herselt wordt het verkeer omgeleid via Testelsesteenweg - Voort - Kattestraat - Rode - Wolfsdonksteenweg - Senatorlaan en Wolfdonksesteenweg. Verkeer richting Westerlo/Herentals/E313 wordt omgeleid via de N165 en de N127 langs Veerle naar Zammel.

Ter hoogte van de werken geldt tot het einde van de week een maximumsnelheid van 30 km/u. Bij hogere snelheden is er immers kans op schade door opspattende steenslag.

Belangrijk: bestrijkingswerken zijn niet mogelijk bij regenweer. Als de weersomstandigheden niet meezitten, kunnen de timing en de duur van de werken dus gewijzigd worden.